Hans Zimmer maakt muziek voor BBC-serie van Lord of the Flies

Door ANP
1 min
Hans Zimmer gaat de muziek componeren van de BBC-serie Lord of the Flies, naar het gelijknamige boek van William Golding. Daarnaast werd donderdag de cast voor de serie bekendgemaakt, meldt entertainmentwebsite Deadline. Zimmer is met name bekend van zijn muziek voor films als Pirates of the Caribbean, The Lion King, Gladiator en The Da Vinci Code.

"Ik kan nog steeds niet geloven dat we de kans kregen om dit prachtige boek te filmen", zegt scriptschrijver en producent Jack Thorne in een verklaring. "De eerste paar opnamedagen laten zien dat we een geweldige cast hebben en dat regisseur Marc Munden een compleet nieuwe manier heeft gevonden om de schoonheid van Maleisië in beeld te brengen. Hij is een geweldige verhalenverteller."

Het verhaal van Lord of the Flies uit 1954 gaat over een groep kinderen die na een vliegtuigcrash op een tropisch eiland strandt. De kinderen moeten met elkaar zien te overleven, maar worden steeds paranoïder naarmate ze langer op het eiland zitten. De serie verschijnt later dit jaar bij de BBC. De kinderen worden gespeeld door veelal onbekende acteurs.