Carrie ten Napel stelt verhalen van gasten voorop in nieuwe show

Door ANP
5 min
Carrie ten Napel wil in haar nieuwe Omroep MAX-talkshow Carrie op Vrijdag de verhalen van haar gasten vooropstellen. Na jaren aan tafel bij Op1 kijkt de presentatrice ernaar uit om zonder copresentator vanuit een voetbalclubhuis haar eigen, dynamische programma te maken, zegt ze tegen het ANP.

Ten Napel maakt haar talkshow in de vooravond op NPO 1 vanuit het clubhuis van voetbalclub IJsselmeervogels uit Bunschoten-Spakenburg. Dit clubhuis werd verkozen tot beste van Nederland en ligt centraal, redenen voor de presentatrice om hiervoor te kiezen als uitzendlocatie. "We hadden ook het gevoel dat in een clubhuis iedereen zich thuis voelt en erbij hoort, ongeacht waar je vandaan komt. Je kunt er met elkaar de week doornemen, plezier maken, sporten en bewegen, maar ook goede gesprekken hebben of zorgen naar elkaar uitspreken."

Die verhalen kunnen volgens de presentatrice heel dynamisch verteld worden. "We hebben verschillende plekjes, ik wilde graag niet maar één tafel hebben. Ik beweeg me door het clubhuis van plek naar plek. Dat kan zijn van een staantafel naar een zitje of de bar. Dus we kunnen alle kanten op. Ik houd daar wel van, ik vind het lekker om me een beetje tussen de mensen door te kunnen bewegen."

Verhalen voorop

Naast de setting is ook de toon van Carrie op Vrijdag heel anders dan bijvoorbeeld Op1, waar ze jarenlang op woensdagavond presenteerde met Charles Groenhuijsen. "Bij een iets zakelijkere talkshow is het belangrijk om de rust te kunnen bewaren om echt de gesprekken in te duiken", zegt Ten Napel. "Maar omdat wij niet van plan zijn om debatjes te houden of meningen tegenover elkaar te zetten, is het denk ik een goede keus om flexibel te zijn."

"We hebben ook de tribune en het veld nog, dus we kunnen als we willen ook buiten een heel koor neerzetten", vervolgt de presentatrice over de setting. "Dat geeft energie en vrolijkheid waarmee je echt kunt uitpakken. Je kunt het heel intiem maken, maar ook heel groots. Ik heb er heel veel zin in om dat allemaal aan te boren en dat je niet in een vast keurslijf of stramien zit. Ik hoop gewoon op hele mooie verhalen, dat is wel iets wat ik de redactie heb meegegeven. Voor mij zijn er geen no-go's. Ik ben niet links, rechts, zwart of wit, ik ben gewoon Carrie. Zo lang de verhalen maar vooropstaan."