Langverwacht Beetlejuice-vervolg trekt veel bezoekers

Door ANP
2 min
Het langverwachte vervolg op filmklassieker Beetlejuice doet het goed in de Nederlandse bioscopen. De komedie met acteur Michael Keaton in de hoofdrol kwam donderdag direct binnen op de eerste plek van de Nederlandse bioscooplijst. Beetlejuice Beetlejuice trok de eerste avond bijna 10.000 bezoekers, meldt distributeur Warner Bros.

Beetlejuice Beetlejuice ging eind augustus in première op het Festival van Venetië. In de komische horrorfilm gaan Delia en Lydia Deetz (Winona Ryder) terug naar hun oude huis in Winter River. Tienerdochter Astrid (gespeeld door Jenna Ortega) ontdekt het oude schaalmodel van het dorp op zolder, waarbij ze het portaal naar het hiernamaals opent en de geest Betelgeuse (Michael Keaton) weer vrijlaat. Deze wordt ondertussen achtervolgd door zijn demonische bruid.

De film van regisseur Tim Burton kreeg lovende recensies. Veel critici stellen dat Burton met deze film ouderwets in vorm is. Warner Bros. kan niet zeggen of Beetlejuice Beetlejuice een betere opening heeft dan het eerste deel uit 1988, omdat die cijfers niet meer te achterhalen zijn.

Het vervolg is op dit moment te zien in meer dan 130 Nederlandse bioscopen.