Efteling maakt familiemusical over Joris en de Draak

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Al sinds 2010 kunnen bezoekers van de Efteling kennismaken met het sprookje van Joris en de Draak bij de gelijknamige achtbaan in het pretpark. Vanaf december 2025 kun je die in het hele land bezoeken. Het Kaatsheuvelse attractiepark reist met een nieuwe familiemusical Efteling vertelt: Joris en de Draak langs theaters in Nederland en België, meldt de Efteling.

In de familiemusical maak je kennis met ‘Troupe Efteling’. Het rondreizende theatergezelschap vertelt bijzondere sprookjes en deze keer is dat het sprookje van Joris en de Draak. Al jaren probeert de koning af te komen van de draak die zijn koninkrijk terroriseert. Als door een ongelukkig toeval prinses Rosalie, zijn dochter, wordt uitgekozen om aan de draak te voeren weet de koning niet meer wat hij moet doen. Maar dan komt Joris in beeld, die hopeloos verliefd is op de prinses.

De familiemusical is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 6 jaar oud. Het script is geschreven door Allard Blom en René Merkelbach is verantwoordelijk voor de muziek. Joris van Veldhoven heeft het decor gemaakt.

Foto: Efteling