Kockelmann met "ontzettend veel plezier" bij omroep WNL, maar zwijgt over Bert Huisjes

Door ANP
3 min
Sven Kockelmann zit met "ontzettend veel plezier" bij omroep WNL. Maar hij gaat niets zeggen over de kwestie Bert Huisjes. Dat stelde de WNL-coryfee maandag in het programma Van Roosmalen & Groenteman.

"Ik werk met een ontzettend leuk clubje jonge mensen, met ontzettend veel plezier, ik heb het ontzettend naar mijn zin", beklemtoonde Kockelmann. Over de terugkeer van Bert Huisjes bij de omroep gaat Kockelmann zich echter niet uitlaten: "Ik ga daar niets over zeggen, ik vind dat niet bijdragen aan de hele kwestie."

De interviewer wilde ook geen extra toelichting meer geven op zijn eerdere uitlatingen over de kwestie: "Als je allemaal vragen hebt voor Bert Huisjes, dan moet je Bert Huisjes uitnodigen."

Onwenselijk

De raad van toezicht van WNL meldde vrijdag dat Huisjes stopt als hoofdredacteur, maar voorlopig nog wel bestuurder blijft. Dit besloot de raad na een onderzoek, na tientallen meldingen over het gedrag van Huisjes. De raad van toezicht stelde dat er geen sprake was van "juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag" maar wel dat zijn "té directieve stijl en soms horkerige manier van leidinggeven" bij medewerkers tot verdriet, gevoelens van onveiligheid en onzekerheid hebben geleid.

In het AD stelden negen oud-medewerkers van WNL verbaasd te zijn over het besluit van de rvt. Zij noemen de terugkeer van Huisjes "onwenselijk".