Makers The Sims bevestigen komst film

Door ANP
1 min
De makers van The Sims hebben bevestigd dat er een film komt die is gebaseerd op de succesvolle videogamereeks. Gamebedrijf Electronic Arts (EA) maakte in een bericht op de website bekend dat het samen met filmstudio Amazon MGM Studios aan de film werkt.

Er gingen al maanden geruchten over de komst van een film over The Sims, die nu zijn bevestigd. Kate Herron, onder meer bekend van de serie Loki, neemt de regie op zich. Zij schrijft het script samen met Briony Redman. Ook LuckyChap, het productiebedrijf van actrice Margot Robbie, en Vertigo Entertainment zijn bij het project betrokken.

In het bericht zegt EA dat het nog "te vroeg" is om meer te melden over de film. Meer informatie wordt volgend jaar gedeeld, wanneer de videogamefranchise zijn 25e verjaardag viert.

The Sims is een simulatiespel waarin spelers huizen bouwen, hun avatars besturen en ze allerlei dagelijkse dingen kunnen laten doen. Het eerste deel kwam in 2000 uit. Momenteel wordt er gewerkt aan een vijfde deel in de gamereeks.