André van Duin ontroerd tijdens in ontvangst nemen prijs

Door ANP
2 min
André van Duin heeft donderdagavond ontroerd de Gouden Televizier Oeuvre-prijs in ontvangst genomen. De 77-jarige komiek kreeg een minutenlange staande ovatie van het publiek op het Televizier-Gala in Theater Carré in Amsterdam.

Van Duin is de vijfde persoon in de geschiedenis die de prijs ontvangt. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van Janny van der Heijden, met wie hij onder meer Denkend aan Holland maakt.

De presentator bedankte de mensen met wie hij al meer dan zestig jaar samenwerkt. "Lief dat jullie nog steeds mijn vrienden zijn", zei Van Duin. Hij noemde een aantal overleden vrienden, onder wie zijn vaste aangevers Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten. Ook memoreerde Van Duin omroepbaas Jan Slagter "die mij zoveel nieuwe ideeën heeft aangereikt".

De Heel Holland Bakt-presentator eindigde zijn toespraak met het bedanken van het publiek en de kijkers. "Zonder u had het allemaal geen zin gehad", besloot Van Duin zijn toespraak. Hij zei op straat nog steeds te worden aangesproken op de Dik Voormekaar Show die hij vroeger maakte.