Eventuele terugkeer Rick Engelkes bij musical Willem van Oranje onwaarschijnlijk

Door ANP
2 min
De wond is bij Rick Engelkes nog te vers om te kunnen spreken over een eventuele terugkeer bij de musical Willem van Oranje, die hij eerst zelf opzette maar waar hij later afstand van nam na "een wezenlijk verschil van inzicht" met zijn zakenpartner. Maar "zeg nooit nooit", reageert de producent en acteur tegen het ANP.

Engelkes stak zelf "een paar ton" in het project, waarvoor 3,7 miljoen euro te veel coronasteun ontvangen werd die terugbetaald moest worden. De musical kwam hierdoor op losse schroeven te staan, maar dankzij een nieuwe investeerder moet de première alsnog volgend jaar plaatsvinden. Toen dat nieuws naar buiten kwam, werd Engelkes wel nog genoemd als mogelijk creatief adviseur in de toekomst. Maar dat is "op dit moment nog niet" aan de orde, zegt hij zelf. "De wond is nog te vers om daar al over te kunnen spreken."

Toch zegt hij dus nooit nooit, en dat is ook zijn reactie als hij gevraagd wordt naar een mogelijke terugkeer als Simon Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook al vertrok hij in 2003 nadat zijn personage werd doodgeschoten, de deur bij een soapserie staat natuurlijk niet snel helemaal dicht. "Zeg nooit nooit natuurlijk, wie weet", reageert hij lachend.