Johan Derksen sluit jaar af in Ahoy

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
ROTTERDAM - Johan Derksen treedt eind dit jaar in de voetsporen van artiesten als Justin Bieber, Britney Spears en Lee Towers. De voetbalcommentator staat op 28 december in Ahoy met de voorstelling Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop. Dat kondigde impresariaat AT Next maandag aan.

Het theaterconcert in Ahoy vormt de finale van Derksens voorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen trok Johan met zijn Pioniers door Nederland, “een genot” voor de heren. Derksen werd vergezeld door de Haagse band The Clarks en de zangers van The Golden Earrings, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds en The Motions en gitarist Erwin Java.

Volgens Johan is het theaterconcert een feest der herkenning. “Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, zegt hij. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd.”

Dit najaar staan Johan en zijn Pioniers nog in een aantal theaters, waarna de tournee wordt afgesloten in Ahoy. Kaarten voor de grote finale zijn sinds maandagmiddag te koop.