Nederlanders blijven op Ischia na aardbeving

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantiegangers op het Italiaanse eiland Ischia zijn voor zover nu bekend niet in grote problemen gekomen door de aardbeving van maandagavond. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de alarmcentrale van de ANWB zijn tot nog toe geen meldingen binnengekomen. Circa honderd Nederlanders die bij reisorganisatie Thomas Cook hadden geboekt, maken het volgens een woordvoerster van het bedrijf goed.

,,We staan in nauw contact met onze contactpersonen ter plaatse en zij geven aan dat onze gasten geschrokken maar verder in orde zijn'', aldus de organisatie. Hotels waar Nederlanders verblijven zijn intact gebleven. Thomas Cook heeft nog niets gehoord over mensen die hun vakantie afbreken. Dinsdag arriveren naar verwachting nog zo'n veertig Nederlanders op het eilandje voor de kust van Napels.

De beving had een kracht van 4,3. Twee mensen kwamen om het leven en enkele tientallen mensen raakten gewond. Diverse gebouwen zijn beschadigd geraakt.

Eén hotel waar Thomas Cook vooral Duitse en Belgische vakantiegangers had ondergebracht, is wel te ernstig gehavend om er nog gasten in te laten verblijven. Voor toeristen die er verbleven, zijn naar andere hotels geregeld, liet de reisorganisatie weten.