Kleine pareltjes tussen levensgrote treinen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

UTRECHT - Het Spoorwegmuseum organiseert voor de vierde keer het modelspoorevenement On traXS. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart 2012 zullen de mooiste modelspoorbanen van Europa een plekje krijgen tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum. Diverse leveranciers en fabrikanten tonen de nieuwste producten.

De modelbanen komen uit heel Europa. Daardoor is het een evenement met internationale allure. Daarnaast roemen bezoekers de unieke sfeer van het evenement. De historische treinen  bieden een ideaal decor voor de dertig mooi afgewerkte modelbanen. De slogan is dan ook niet voor niets: klein ontmoet groot in het Spoorwegmuseum. Het bezoek aan het museum is bij de prijs inbegrepen (museumkaarthouders zijn gratis).

Het evenement groeit ieder jaar. Sindsde eerste editie in 2009 groeiden de bezoekersaantallen in 2011 naar 14.000. Vanwege dit succes wordt de grote expositieruimte van het museum bij het evenement getrokken. Daardoor is er meer vloeroppervlak beschikbaar voor de banen en stands. De latvoor de dertig uitgenodigde modelspoorbanen is deze keer nog hoger gelegd.

De bouwers zijn persoonlijk aanwezig om tekst en uitleg te geven. Er zijn banen te zien uit Nederland, Duitsland, België,Engeland en Frankrijk. Er worden verschillende demonstraties gehouden over allerhande onderwerpen binnen de modelbouw. Gerenommeerde gastsprekers zullen de bezoekers tijdens de demonstraties kennis laten maken met de fijne kneepjes van de modelbouw.

© Nationale Recreatiegids

via Nieuwsbank