Efteling nodigt uit voor ontmoeting echte elfjes

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

KAATSHEUVEL - Ter voorbereiding op deze carnavalsdagen krijgen Raden van Elf de kans om de mooiste elfen van Nederland te ontmoeten. Het organiserende comité van carnaval bestaat uit een prins en de Raad van Elf.

Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties nodigen alle officiële Raden van Elf uit om op woensdag één februari de musical Droomvlucht, in Theater de Efteling, te bezoeken.

Musical
De musical Droomvlucht is de eerste musical gebaseerd op een attractie uit de Efteling. De musical vertelt het verhaal van Lila, een meisje dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Wanneer Lila weer eens bij haar oma logeert verschijnt er iets wonderlijks dat Lila meeneemt naar een mystieke wereld van elfen en trollen.

Raad van Elf
Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft bijna ieder dorp waar carnaval gevierd wordt een eigen carnavalsvereniging, bestaande uit een prins en een Raad van Elf. De raad kiest ieder jaar een nieuwe prins. De prins en zijn raad waren oorspronkelijk bedoeld om de autoriteiten te parodiëren maar werden zelf autoriteiten.

Klik hier voor meer informatie

© Nationale Recreatiegids