Recreatieprijzen tijdens vakdag leukste dagje uit

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

GORINCHEM - Tijdens de vakdag ‘Het Leukste Dagje Uit' op 1 februari in Gorinchem werden drie awards uitgereikt aan organisaties die een voorbeeld zijn voor de recreatiebranche. Gaia Zoo werd verkozen tot ‘Het Leukste Dagje Uit'; Duinrell was volgens het Nationaal Schoolreis Magazine de favoriete bestemming voor een schoolreisje; en de gemeente Borsele won de aanmoedigingsprijs voor het beste toeristische beleid; ‘De Toeristenbelasting Award.' 

Het Leukste Dagje Uit
Ondernemers van ToerNed, beslisten door een enquête, en op basis van objectieve criteria, dat de prijs voor Het Leukste Dagje Uit, dit jaar thuishoort in Kerkrade bij Gaia Zoo.

Toeristenbelasting Award
De gemeente Borsele heeft een invulling gegeven aan het Waardevol Cultuur Landschap (sinds 1994) en het Nationaal Landschap (sinds 2007) waar recreatie, natuur en platteland gezamenlijk optrekken en diverse projecten hebben ontwikkeld.

• Een gebiedsmakelaar zorgde tot 2012 voor begeleiding van projecten en aanvragen van subsidies.
• De gemeente heeft oog voor trends en werkt onder andere mee aan projecten in zorg en recreatie.
• Onder de naam ‘energiek Borsele’ wordt een duurzame kant van de gemeente getoond.

Schoolreis Award
Het Nationaal Schoolreis Magazine vroeg organisatoren van een schoolreisje om de diverse bestemmingen een rapportcijfer te geven gebaseerd op diverse karakteristieken; onder andere prijs/kwaliteit verhouding en originaliteit, 

Samenwerking in de recreatie
Deze vakdag voor de recreatiesector onder de naam ‘Het Leukste Dagje Uit' was georganiseerd rondom drie thema's; dagrecreatie, routepromotie en plattelandstoerisme. "Juist door het samenbrengen van diverse vormen van recreatie ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden en kansen in de recreatie", aldus organisator Hans van Leeuwen.  

© Nationale Recreatiegids