Nieuwe trend in pretpark: de fontein

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

GRONINGEN - De grote trend in pretparken voor het seizoen 2012 zullen sensationele shows met gigantische fonteinen zijn. Niet alleen pretparken als de Efteling en Disneyland Parijs krijgen over een paar maanden een megashow met fonteinen, ook Universal Studios in Florida pakt uit met een watervoorstelling, zo meldt Park Planet.

Licht, muziek, projecties, vuur en vuurwerk zullen de fonteinen omlijsten tot een megashow. In 2010 beleefde de eerste watershow zijn succesvolle debuut en dit jaar komen nog drie van de grootste en bekendste parken met een openluchtshow waarin de fontein de hoofdrol speelt.

In de Efteling gaat op 31 mei "Aquanura" in première. Dit ter ere van het zestigjarig jubileum van het park uit Kaatsheuvel. Het zal de op twee na grootste watershow ter wereld worden.

Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Disneyland Parijs zal ook daar een watershow worden neergezet waarin een belangrijke rol is weggelegd voor fonteinen, waterscreens, vuurwerk en projecties. Deze show, Disney Dream, zal vanaf begin april te bewonderen zijn.

Ook Universal Studios zegt met een watershow te komen om het honderd jarige bestaan van de filmstudio te vieren. De voorstelling, Cinematic Spectacular, laat de geschiedenis van de studio door middel van beelden zien. De première zal in de lente plaats vinden.

© Nationale Recreatiegids