Wibi Soerjadi geeft avondconcerten in Keukenhof

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

LISSE - De Keukenhof heeft een wereldwijde primeur met het vastleggen van Wibi Soerjadi voor tien exclusieve concerten in de grote kas van de bloemententoonstelling, het Willem Alexander Paviljoen, van 4 tot en met 15 april aanstaande. Niet eerder in het 63-jarig bestaan van Keukenhof organiseerde het muziekconcerten van dit kaliber. De befaamde concertpianist treedt elke avond op in een decor van duizenden bloemen. Voor Wibi Soerjadi is de concertreeks onder deze kleurrijke omstandigheden eveneens een unicum.  

Vanwege het intieme karakter van de concerten, zal er per optreden slechts een gelimiteerd aantal kaarten worden verkocht. Na afloop van elk concert houdt Soerjadi speciaal voor zijn gezelschap een CD signeersessie. Om het groene karakter van de optredens en de uniciteit van de concertpianist te onderstrepen, worden de tien voorjaarconcerten aangeboden onder de naam: ‘Natuurlijk Wibi'. 

Keukenhof is uitermate verguld met het feit dat Wibi Soerjadi is ingegaan op de uitnodiging om tien concerten te geven in de grote kas van de bloemententoonstelling. De keuze viel op de Nederlandse pianist vanwege een aantal treffende overeenkomsten met Keukenhof, waaronder zijn internationale veelzijdige karakter, kwaliteit en allure. Beiden worden daarnaast gezien als een belangrijk ‘Nederlands exportproduct'.

Wibi Soerjadi kijkt met veel genoegen uit naar de Keukenhof concerten in april. "Het jaar is nog maar net begonnen en ik noem dit nu al mijn meest bijzondere concertreeks van 2012. Spelen in een entourage van duizenden tulpen, klein en intiem met het publiek als een warme deken om me heen. Fantastisch dat Keukenhof - waarmee ik zoveel gemeen heb - mij dit unieke podium biedt."

© Nationale Recreatiegids