Eurofamiliedagen bij jaarlijkse Ambelt Voorjaarskermis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

ZWOLLE - Op vrijdag 23 maart opent de 59e editie van de Voorjaarskermis van de Ambelt, de enige kermis in Nederland met de opbrengst voor het goede doel. Naast talloze aanwezige attracties worden er ook speciale activiteiten georganiseerd. De kermis, gehouden aan de Turfmarkt, wordt om 19.00 uur opengesteld voor het publiek met een half uur gratis draaien. Ook zijn er kortingsacties in omloop.

Van vrijdag 23 maart april tot en met zondag 1 april organiseert de Ambelt de 59e Voorjaarskermis aan de Turfmarkt. De Ambeltschool is een school voor kinderen met leer- en gedragsproblemen. Een groot gedeelte van de opbrengst van de kermis is hiervoor bestemd. Er zijn rond de 25 attracties, waaronder de familieachtbaan, de Polyp, de Aqua Blasta, de Breakdance en het Voetbalspel.

Voor de kleinsten is er de draaimolen en de trampoline. Natuurlijk ontbreken de autoscooters en het reuzenrad ook niet. Naast de attracties zijn er natuurlijk ook de behendigheidsspelen voor de kinderen en voor de ouderen de speelautomaten. is er ook de mogelijkheid om een hapje te eten bij vele kramen.

Omlijstend programma en Eurofamiliedagen
Op vrijdag 23 maart is de officiële opening en een half uur lang gratis draaien. Op zaterdag 24 maart komt clown Desalles langs van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 30 maart van 16.00 tot 18.00 uur, erg leuk voor de kleintjes. Op woensdag 28 maart en zondag 1 april is er de traditionele Eurofamiliedag. Dat betekent nog een extra rondje en dus extra plezier, met uitzondering van De Booster.

© Nationale Recreatiegids