Interactief werk 3BEAM laat publiek toveren met kleur tijdens GLOW

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Tijdens het internationale lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven, van 10 tot en met 17 november, zal dit jaar voor het eerst het werk 3BEAM te zien zijn, een lichtproject gemaakt door leden van TMC Employeneurs, waarbij de vorm van het werk wordt bepaald door de deelnemers. Een noviteit voor GLOW. Dit meldt TMC Holding N.V.

In het werk 3BEAM komen lichtkunst en technologie samen. Aan de basis staan projecties van de drie primaire kleuren. Het publiek kan met het rode, gele en blauwe licht vervolgens weer eigen projecties maken. Volgens Ronald Ramakers is het werk iets geheel nieuws voor het Eindhovense lichtfestival:"We hebben op GLOW nog niet eerder een project als 3BEAM gezien. De unieke samenwerking met de technici van TMC en de lichtprojectie in verschillende kleuren met interactie van het publiek om lichtkunst te creƫren zijn redenen geweest om 3BEAM te kiezen." Dit sluit aan bij de kernwaarden van het lichtevenement, zo stelt Ramakers: "De belevingsfactor van licht en techniek is voor ons festival heel belangrijk. Dat er een verhaal zit achter een installatie. Daarnaast willen we een festival zijn met installaties van hoge kwaliteit, waar alle ruimte is voor innovatie in techniek en lichtkunst."

3BEAM zal tijdens het festival te zien zijn in het voormalige pand van V&D, dat inmiddels is omgedoopt tot Warehouse of innovation. Voor meer informatie over GLOW en 3BEAM, zie https://www.gloweindhoven.nl/nl en https://www.gloweindhoven.nl/nl/projecten/lichtkunstprojecten/3beam.

Door: redactie Nationale Recreatiegids