Bootjesattractie Efteling weer open

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

KAATSHEUVEL (Novum) - De Efteling-attractie Gondoletta is woensdag weer gewoon opengegaan. De rails heeft geen schade opgelopen na het kapseizen van een van de bootjes, zegt een woordvoerder van het attractiepark.

Vier jongens uit Den Bosch van 17 en 18 jaar schommelden dinsdag met opzet zo hevig dat de boot omsloeg. Een van hen raakte lichtgewond toen hij onder water vast kwam te zitten tussen de bodem en het dak van het bootje. Een getuige en een beveiligingsmedewerker konden hem uiteindelijk op het droge krijgen.

De overige drie jongens werden na het incident gearresteerd. Pas dinsdagavond werden zij weer vrijgelaten. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling, meldt de politie. De gewonde moet nog zeker twee dagen in het ziekenhuis blijven.

Ondanks dat de attractie weer open is, heeft het bootje wel 'flinke schade' opgelopen. "Die schade gaan we verhalen op de daders", aldus de Efteling-zegsman. Hoe groot de schade is, kon hij niet zeggen.

In de Gondoletta varen veertig bootjes rond via een automatisch vaarsysteem. De bootjes zitten vast aan een grote staalkabel en maken een tocht van een kilometer lang door het park. Het beschadigde bootje is ertussenuit gehaald en wordt gerepareerd.