Beeldhouwmuseum koopt twee nieuwe werken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

SCHEVENINGEN (Novum) - Het museum Beelden aan Zee in Scheveningen is twee sculpturen rijker. Beide beeldhouwwerken zijn van de hand van Charlotte van Pallandt. Hoeveel de werken hebben gekost, heeft het museum niet bekendgemaakt.

Het museum kocht een zelfportret van de kunstenares en een portret dat ze maakte van collega-beeldhouwer Albert Termote. Beide zijn nu te zien. Het zijn niet de enige werken van Van Pallandt in de collectie. In 1996 organiseerde het museum al een groot retrospectief over de beeldhouwer.

Van Pallandt, die overleed in 1997, wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse vrouwelijke beeldhouwers van de twintigste eeuw. Ze gaf onder meer vorm aan het Wilhelminamonument in Den Haag.

De beelden werden aangekocht met behulp van een nieuw fonds op naam van de Vereniging Rembrandt dat is opgericht in samenspel met architect Wim Quist. Hij zegt een bijzondere band te hebben met het Scheveningse museum, alsook met het Cobra Museum en het Kröller-Müller Museum, waarvan hij een nieuwe vleugel ontwierp.