Stekker voortijdig uit Kwakoe Festival getrokken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Tentverhuurder Witte Tenten begint dinsdag voortijdig aan het afbreken van het terrein van het Kwakoe Festival in Amsterdam Zuidoost. Dat heeft de tentverhuurder aan de Amsterdamse zender AT5 laten weten. De verhuurder en het Amsterdamse stadsdeel waren maandagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.

Volgend weekend zou het laatste festivalweekend plaatsvinden. Het Parool meldde maandag dat Witte Tenten, de belangrijkste geldschieter van het festival, dreigde op te draaien voor de financiƫle problemen van het evenement.

Daarom wilde de verhuurder inzage in de inkomsten en uitgaven, iets wat organisator stichting Kofoe zou weigeren. De tentverhuurder zou verwachten door de vroegtijdige beƫindiging van het festival ongeveer anderhalve ton mis te lopen. De tentverhuurder heeft AT5 laten weten dat dit het laatste jaar is waarin het bedrijf heeft meegewerkt aan het festival.

De afgelopen jaren verkeerde het festival steeds in geldnood. Vorig jaar ging het Kwakoe Festival daardoor niet door. De stichting Kofoe nam de organisatie daarop dit jaar over.