Evenementenbouwers voorzichtig positief over garantieregeling

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Alliantie van Evenementenbouwers is blij dat er vrijdag eindelijk duidelijkheid is gekomen over de al eerder beloofde garantieregeling van de overheid. Wel betreurt de branchevereniging het dat de regeling alleen geldt voor evenementen na 1 juli.

Festivals, concerten, sportwedstrijden of congressen die als gevolg van de coronabeperkingen na 1 juli niet kunnen doorgaan, kunnen gebruikmaken van de garantieregeling. Dat betekent dat organisatoren nu kunnen gaan plannen. Jolanda Jansen van de Alliantie van Evenementenbouwers noemt deze beslissing "een belangrijk signaal" vanuit de overheid naar de samenleving. "Hier spreekt vertrouwen uit, al blijft het een domper voor de evenementen die eerder zouden moeten plaatsvinden en niet verplaatst kunnen worden, en daardoor nu buiten de boot vallen."

De organisatie gaat "de regeling goed bestuderen op haalbaarheid en we gaan in gesprek met de organisatoren om inzicht te krijgen voor welke zomerevenementen het haalbaar is om nu nog te starten met de voorbereidingen", aldus Jansen. "Maar we zijn uiteraard enthousiast dat er eindelijk een regeling is om op terug te vallen én dat de overheid vertrouwen uitspreekt in de evenementenzomer 2021."

Door: ANP