Creatief Rotterdams museum presenteert veelzijdig programma

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het Nieuwe Instituut presenteert met veel trots het initiatief voor Het Podium: een indrukwekkend platform op het dak van het instituut. De opvallend roze installatie met imposante buitentrap is ontworpen door architectenbureau MVRDV en een verlengstuk van de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio. Nooit eerder was het dak van het instituut toegankelijk voor bezoekers. Dit meldt Het Nieuwe Instituut. 

Met Het Podium geeft Het Nieuwe Instituut partners en makers uit Rotterdam, Nederland en daarbuiten de mogelijkheid om tijdelijk invulling te geven aan een eigen programmering op het dak. Het eerste grote evenement dat georganiseerd wordt op het instituut is de Rotterdam Architectuur Maand: een initiatief van AIR (Architectuur Instituut Rotterdam), Rotterdam Festivals en Rotterdam Partners. Het Podium vormt het festivalhart van deze editie. Het Nieuwe Instituut en de Rotterdam Architectuur Maand slaan zo de handen ineen om dit bijzondere podium op het dak gezamenlijk te lanceren.

Meer dan cultuur  

Het stadspodium krijgt straks niet alleen een cultureel of architectonisch karakter: het wordt ook opengesteld voor activiteiten en sectoren van heel andere aard. Van sportlessen tot rooftop diners en speciale kinderactiviteiten. Meer informatie over het precieze programma en de andere samenwerkingspartners wordt later bekend gemaakt. 

Met Het Podium wil Het Nieuwe Instituut samen met andere instellingen en makers vooral een creatieve ontmoetingsplek creëren. Van en voor iedereen. Met het beste uitzicht over alle architectuur die de stad te bieden heeft.  

Door: Nationale Recreatiegids