Eerste festival in Nederland opent volgend weekend in Groningen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Zaterdag 12 en zondag 13 maart vindt het festival Grasnapolsky plaats en daarmee het eerste festival dat in Nederland opent na de coronamaateregelen. Dit meldt Groninger Internet Courant.

Het festival wordt sinds 2019 in Scheemda gehouden. Hiervoor is gekozen door de historische strokartonfabriek De Toekomst, die nu dienst doet als dans- en evenementenruimte. Uniek aan Grasnapolsky is het binnen- en buitenelement. Daarnaast is het tweejaarlijks in plaats van het gebruikelijke jaarlijkse festival. 

Voor elk wat wils 

Het aanbod is enorm divers. Van onbekende indiebands tot DJ’s met dreunende technosets tot een optreden van het Noordpool Orkest. Grote Groningse evenementenorganisaties zijn ook aanwezig, zoals VERA en KOPJEK. Daarnaast is het mogelijk om werk van kunstenaars uit de omgeving te bewonderen. 

Corona 

Wat betreft het testen voor corona en het hanteren van de algemene gezondheidsregels hoopt het festival alleen nog toegang voor testen te moeten hanteren. Tevens gaat de organisatie zich inspannen voor een testlocatie bij het evenement. 

Op het moment van schrijven zijn er nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten voor een all-inclusive met bungalowvertrekken zijn helaas niet meer te koop. Bezoek de volgende link voor meer informatie. 

Door: Nationale Recreatiegids