Keukenhof Holland luidt een warme lente in

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op 24 maart opent bloemenpark Keukenhof haar deuren weer voor het publiek. Het park, dat onderdeel uitmaakt van het gelijknamige landgoed, verwelkomt de terugkeer van de zon met onder andere een klassieke bloemencollectie. Dit meldt Keukenhof Holland.  

De eerste bloemen zijn al hard in bloei en de zaaiers liggen perfect op schema om de nieuwe gasten te ontvangen over ruim twee weken. De bloemtentoonstellingen worden al sinds 1950 opengesteld voor het publiek.  

Neerlands klassiekers    

De eerste bloemenshow die op de planning staat zal zich richten op hyacinten en tulpen. Kwekers vanuit heel Nederland laten hier hun meest felgekleurde bloemen zien. Een week later zullen de bloementuinen in het teken staan van de Oud-Hollande cultuur. Denk aan authentieke kledendracht, vergeten muziek, kaas, molens, klompen en uiteraard de fraaiste tulpen. Ook anthuriums en orchideeën zijn te bewonderen, net als fresia’s en gerbera’s. 

Historie 

Het landgoed doet als sinds 1857 dienst als onderkomen voor de belangrijkste bloemsoorten in Nederland. Naast de tentoonstellingen is het ook mogelijk om Kasteel Keukenhof te bezoeken. Het Keukenhof blijft tot op de dag van vandaag een populaire locatie onder de Koninklijke familie. Door het sprookjesachtige aanzien van het landgoed is dit niet verwonderlijk.Volg deze link voor meer informatie over tickets. 

Door: Naitionale Recreatiegids