Willem Alexander en Maxima bezoeken Duin- en Bollenstreek

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op donderdag 7 april bezoekt het Koningspaar de Zuid-Hollandse omgeving. Hun tocht zal ze leiden door de gemeentes Lisse, Teylingen, Hillegom, Katwijk en Noordwijk. Tijdens het bezoek zal er aandacht zijn voor traditionele en innovatieve bedrijven. Dit meldt de Provincie Zuid-Holland.  

De streek is een belangrijk economisch centrum voor Nederland. Veel wereldbekende bedrijven komen voort uit deze dichte concentratie van productiviteit.

Voetbal- en bollenstreek 

In Lisse zal het Koningspaar spreken met voetbalclubs die als het ware de lijm voor de regionale gemeenschap vormen. Burgemeesters uit de belangrijkste plaatsen zullen het Koningspaar informeren over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van regionale samenwerking. Teylingen en Hillegom staan in het teken van de bollenteelt. Sommige ondernemers die actief zijn binnen deze sector kunnen worden gerekend tot wereldspelers.

Toerisme en ruimtevaart  

In Katwijk zal het paar een strandpaviljoen bezoeken en het hebben over de toerismesector in de streek. Eenmaal aangekomen in Noordwijk komt het Paar op bezoek bij een Space Campus. Hier moeten startups komen die actief zijn in de toepassing van ruimtevaarttechnologie. Veel uitvindingen uit de ruimtevaart hebben het leven op aarde ingrijpend veranderd.

Door: Nationale Recreatiegids