Straatcultuur centraal bij de eerste editie van de Culturele Zondagen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Utrecht staat op 26 en 27 maart in het teken van straatcultuur. Fans van kunstvormen die zijn ontstaan op de straat kunnen zich voorbereiden op een vol programma. Op vijf verschillende locaties worden workshops en creatieve evenementen gehouden. Dit meldt de organisatie van Culture Zondagen. 

Kunstuitingen van de straat zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunstwereld. Terwijl men in de jaren negentig nog neerkeek op baggy pants, rapbattles en skateparken, zijn ze tegenwoordig onderdeel van de status-quo. In theaters en schouwburgen geven rappers grootse concerten. In galerijen en kunsthallen presenteren graffiti-artiesten hun kleurrijke doeken. 

Kunst van de straat 

Tijdens de Culturele Zondagen kun je leren hoe je een dancebattle moet winnen of hoe je je eigen rapteksten schrijft. Artiesten uit de graffitiwereld leren je handige technieken voor het maken van straatkunst. Ook zijn er demonstraties van kunstgroepen en optredens van lokale dansers.

Muziek, mode en expressie kleuren Utrecht in het teken van de straat. Ben je nieuwsgierig naar deze stijl en wil je inspiratie opdoen? Volg deze website voor meer informatie over de locaties en de workshops.

Door: Nationale Recreatiegids