3FM Awards ouderwets uitgereikt met publiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
S10 en Goldband zijn donderdagavond met beiden drie nominaties de grote kanshebbers tijdens de NPO 3FM Awards. Donderdag worden de jaarlijkse prijzen uitgereikt in 013 Poppodium in Tilburg, na twee jaar weer 'ouderwets' met publiek.

Per 23 maart vallen alle huidige coronamaatregelen, waaronder testen voor toegang vanaf 500 bezoekers, helemaal weg. Een dag later worden de NPO 3FM Awards georganiseerd. Vorig jaar was het evenement een Fieldlabevenement, een testevent van de overheid om te kijken hoe mensen veilig kunnen samenkomen tijdens de coronacrisis. Het jaar ervoor was er vanwege de pandemie geen publiek aanwezig bij de uitreiking.

Eurovisie  

S10, die namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Turijn gaat, maakt kans in de categorieën Beste Artiest, Beste Song (Adem je in) en Beste Samenwerking (Onderweg met Bazart). Andere kanshebbers in de categorie Beste Artiest zijn Maan, Jett Rebel, Snelle en Froukje. De Haagse band Goldband is genomineerd voor Beste Groep, Beste Song (Noodgeval) en Beste Album (Betaalbare Romantiek). Ook De Staat, Chef'Special, Son Mieux en Kensington maken kans in de categorie Beste Groep.

Luisteraars konden stemmen op hun favoriete artiest of nummer. Onder andere Kensington, Meau en Kriss Kross Amsterdam treden op tijdens de show, die live wordt uitgezonden op NPO 3.

Door: ANP