Reisprogramma Floortje Dessing op één na best bekeken

Door Redactie Nationale recreatiegids
1 min
De tweede aflevering van het nieuwe seizoen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld wist donderdagavond 1,6 miljoen kijkers naar NPO 1 te trekken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het reisprogramma van Dessing is daarmee het op één na best bekeken programma van de avond. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 trok meer kijkers (2 miljoen).

In Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Dessing af naar afgelegen plekken op de wereld om mensen te spreken die daar een bijzonder bestaan leiden. In de tweede aflevering reisde Dessing naar het eiland Mohéli, bij Madagaskar. Met een oppervlakte van 211 vierkante kilometer is het land kleiner dan Amsterdam en naar schatting wonen er nog geen 40.000 mensen. Bovendien is het een van de armste landen ter wereld. De eerste aflevering van het reisprogramma werd door 1,4 miljoen mensen bekeken.

Het Half Acht Nieuws op RTL 4 is met 1,4 miljoen kijkers goed voor een derde plek in de top 25. Het best bekeken programma op SBS6 was Mr. Frank Visser doet uitspraak, waar 1 miljoen mensen naar keken.