Geschiedenisfestival bij Museum Huis Doorn voor jong en oud

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op 9 en 10 juli 2022 vindt op het landgoed van Museum Huis Doorn een grandioos geschiedenisfestival plaats. Met meer dan 2500 jaar aan Europese geschiedenis belooft Historisch Festival Doorn een gezellig dagje uit te worden. Dit meldt de Nieuwsblad De Kaap.  

Zo’n 1000 re-enactors komen in deze vroege zomer samen om de geschiedenis tot leven te brengen. Van romein tot hippie zullen historische figuren uit onze hele geschiedenis voorbij komen. Naast re-enactors zijn er ook muzikanten en entertainers in een historische setting. Zo zullen dresseurs een indrukwekkende napoleontische paardenshow geven. Vikings gaan met elkaar de strijd aan je terwijl je van alles kan eten bij de vele marktkraampjes.

Canon 

De historische inhoud van het festival sluit aan op de Nederlandse canon en de tijdvakken die worden gegeven in het onderwijs. Op deze manier hoopt de organisatie de geschiedenis bij te brengen op een laagdrempelige manier. Fanatiekelingen kunnen die opzoek zijn naar wat diepgang kunnen echter altijd in gesprek gaan met één van de aanwezige historische specialisten.

Het is tijdens het evenement ook mogelijk om Museum Huis Doorn te bezoeken. Een normaal kaartje voor het festival kost 10 euro. Mensen die een bezoek willen maken aan het museum bestalen 17,50. Volg deze link voor meer info.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Carla Wilbrink, Historisch Festival Doorn