1000 jaar Nederlandse geschiedenis vereeuwigd in Playmobil

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
In Museum Vlaardingen loopt vanaf zaterdag 9 april de tentoonstelling Strijd om Vrijheid. 1000 jaar Nederland in Playmobil. Het belooft een unieke expositie te worden waarbij een aantal sleutelmomenten uit de Nederlandse geschiedenis zijn vastgelegd. Dit meldt Vlaardigen24. 

Canon 

Foto’s van de tentoonstellingen weergeven een indrukwekkende historische setting. Het museum neemt bezoekers mee langs 12 belangrijke historische gebeurtenissen vanaf de middeleeuwen. Hierbij is er aandacht voor gebeurtenissen die bekend zijn in de nationale canon. Denk aan de moord op de Hollandse Graaf Floris, het smeekschrift van de edelen die leidde tot de uitbraak van de tachtigjarige oorlog, de moord op Willem van oranje en het Rampjaar van 1672.

Vlaardingse toiletmoord 

Ook wilde de tentoonstelling aandacht besteden aan sleutelmomenten binnen de geschiedenis van Vlaardingen, zoals de Vlaardingse Toiletmoord van 1076. Deze opzienbarende gebeurtenis behelsde de dood van een hertog die werd neergestoken vanuit de onderkant van zijn latrine, nadat deze vanaf de buitenkant was beklommen door een huurmoordenaar genaamd Gijsbert. Met behulp van het veelzijdige Playmobilspeelgoed is de dramatische scene overzichtelijk uitgebeeld.

1000 jaar Nederland 

Fans van Playmobil en het verleden kunnen deze tentoonstelling niet missen. Meer dan 4000 poppetjes, paarden, schepen en kastelen vertellen 1000 jaar Nederlandse geschiedenis. Het museum is van dinsdag tot zaterdag geopende van 10:00 tot 17:00. Op zondagen is dit van 12:00 tot 17:00. Meer informatie is te vinden via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Museum Vlaardingen