Straatvoetbaltoernooi in Rotterdam met bekende sporters en artiesten

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Kom op 26 juni naar de finale van het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, de Streewise Cup. In het Sportplaza Zuiderpark te Rotterdam kan jong en oud genieten van een goede pot voetbal. Naast wedstrijden zullen er ook artiesten en bekende sporters zijn. Dit meldt de gemeente Rotterdam. 

Sportiviteit 

Op 28 mei worden de voorrondes gehouden. De winnende teams zullen doorstromen naar de finale van de Streetwise Cup. De Cup wordt georganiseerd in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam. Kinderen van 10 tot 15 jaar kunnen deelnemen. Naast een ridderlijke competitie hoopt de organisatie ook het thema van gelijkheid te benadrukken. Jongens en meiden worden hierdoor niet alleen gemotiveerd om goed te spelen. De deelnemende teams kunnen punten scoren met respect en sportiviteit jegens de tegenstander.

Meer dan alleen voetbal

Naast voetbalwedstrijden kunnen toeschouwers ook geniet van boksmatches, (rolstoel)tenniswedstrijden, skaten, dans en zelfs de videogame FIFA22. Naast deze aanvullende activiteiten zullen bekende sporters ook langskomen om hun ervaringen in de sportwereld te delen.

Het evenement is een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Vele sportplaatsen door heel Nederland worden gesponsord door deze stichtingen. De achterliggende gedachte is dat kansarme en beperkte kinderen hier zorgeloos kunnen sporten.

Door: Nationale Recreatiegids