Ondanks uitspraken Johan Derksen lijkt Blues Festival Grollo door te gaan

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Holland International Blues Festival in Grolloo, waarvan Johan Derksen medeorganisator is, gaat dit jaar door. Dat heeft concertorganisator MOJO vrijdag laten weten. De commotie rond Johan Derksen heeft geen invloed op dit evenement, dat half juni plaatsvindt. Wat zijn exacte rol bij het evenement zal zijn, wordt bepaald door de organisatie van het festival, aldus MOJO.

De organisatie was vrijdagochtend niet voor commentaar bereikbaar. Derksen ligt onder vuur nadat hij dinsdag bekende vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Later nuanceerde hij zijn verhaal en zei hij dat er geen penetratie was geweest. Talpa kondigde donderdag aan dat Derksen en René van der Gijp en Wilfred Genee, die hard lachten om het verhaal, excuses zouden maken. Maar deze kwamen niet. In plaats daarvan zei Derksen te willen stoppen met het programma. Of dit echt gebeurt, is niet duidelijk. De mannen hebben dit al eerder aangekondigd maar kwamen hier dan later weer op terug.

Veel partijen hebben hun handen van Derksen en het programma afgetrokken de afgelopen dagen. Twee hoofdsponsors, Stella Fietsen en de TOTO, verbraken de samenwerking. Ook stopten de regionale omroepen per direct met het radioprogramma dat Derksen voor ze maakte.

Het Holland International Blues Festival vindt voor de vijfde keer plaats. MOJO doet een deel van de programmering en de productie.

Door: ANP