Triatlon Zutphen biedt een uitdaging voor grote en kleine sporters

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Dit jaar vindt in Zutphen de zesde editie van de Triatlon Zutphen plaats. Sporters van alle niveaus kunnen deelnemen aan één van de vele zwem-, hardloop- en fietsactiviteiten. Dit meldt Contact Zutphen - Warnsveld. 

Midden in de stad

Bewoners van de IJsselse stad eind zomer deelnemen aan een bijzondere triatlon waarbij hun vaardigheden ter land, ter zee en op de fiets worden getest. De triatlon wordt midden in het oude stadscentrum van Zutphen georganiseerd. Het evenement start langs de Houtwal, waarop de deelnemers zwemmen door de Grote Gracht, hun fiets pakken langs de IJsel en hardlopen via een stads parcours. Hierdoor kan het publiek erg dichtbij komen. 

Verschillende afstanden

Sporter maken tijdens de triatlon kennis met verschillende afstanden. Zo is er de keus om mee te doen met een 1/8ste trialton; 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De kleinste sporters kunnen ook meedoen aan 1/16 triatlon waarbij alle afstanden nog eens de helft kleiner zijn. Ook is het mogelijk om je aan te melden voor een teamtriatlon waarbij drie sporters elk één onderdeel kiezen.

Via deze website is het mogelijk om je in te schrijven. Benieuwd naar een voorproefje? Vorig jaar is er een aftermovie gemaakt die ook op de website is te vinden.

Door: Nationale Recreatiegids