Recordaantal bezoekers voor Artis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (ANP) - Een recordaantal mensen heeft vorig jaar Artis in Amsterdam bezocht. De dierentuin trok ruim 1,26 miljoen bezoekers, een stijging van 11,1 procent ten opzichte van 2010. Dat heeft Artis maandag bekendgemaakt.

Het gerenoveerde Apenhuis, het Vogelhuis en de Fazanterie waren de grote publiekstrekkers. Artis is bezig met een grootschalige vernieuwing, waarmee meer ruimte wordt gecreëerd. De educatieve programma's trokken meer dan 100.000 leerlingen. Daarnaast was er veel belangstelling voor de vele dieren die zijn geboren, waaronder het Aziatische olifantje Mumba.

Maandag maakte de dierentuin ook bekend dat er in de nacht van zaterdag op zondag een Zuid-Amerikaanse tapir is geboren. Het mannetje heeft al een bolle buik van het drinken. Het tapirkalfje heeft een bruine vacht met witte strepen en stippen.

Volwassen Zuid-Amerikaanse tapirs zijn bruin.In het wild leven de planteneters voornamelijk in Brazilië, Argentinië, Venezuela, Colombia en Paraguay.

De tapir is in veel landen een beschermde diersoort. Toch wordt er nog veel op het zoogdier gejaagd om zijn vlees en huid, waardoor het met uitsterven wordt bedreigd. Voor tapirs bestaat een Europees fokprogramma, waar Artis nu aan bijdraagt.