Morgen veel jongeren verwacht bij Handwerkbeurs 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In de IJsselhallen te Zwolle wordt voor de achttiende keer de Handwerkbeurs georganiseerd. Fanatiekelingen op het gebied van breien, broduren, haken of handletteren kunnen vanaf 12 tot en met 15 mei alles ontdekken wat er op textielgebied valt te doen. Dit meldt De Stentor. 

Van alles met textiel 

De organisatie van het evenement verwacht grote bezoekersaantallen van in de 14.000. Na twee jaren van gesloten deuren staat men weer te springen. Tijdens de beurs is er voor praktisch elke textiele hobby een activiteit. Vilten, spinnen, weven of kantklossen; het kan hier allemaal.

Er worden veel workshops gegeven voor beginnende en ervaren textielfans. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te leren spinnen op een spintol. Daarnaast is er speciale aandacht voor handwerk met duurzame of creatieve materialen. Van linnen tassen tot macramé plantenhangers.

Niet alleen voor ouderen 

Er komen voornamelijk ouderen af op zo’n evenement maar de afgelopen vijf jaar is de interesse voor het handwerk ook onder de jeugd toegenomen. Al voor corona kwamen er steeds vaker jonge gezichten naar de beurs. De organisatie verwacht dat corona daarnaast nog een extra prikkel is geweest. Thuiszitten heeft velen de creatieve mogelijkheden van handwerk laten zien.

De beurs opent morgen en is elke dag open van 10:00 tot 17:00, met uitzondering van zondag tot 16:00. Kaarten zijn ter plekke te bemachtigen of via de website van de beurs.

Door: Nationale Recreatiegids