Neushoorn Saar en Sunanda halen frisse neus

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMERSFOORT - Het neushoorntje dat 19 november 2011 in DierenPark Amersfoort is geboren, mocht vandaag met haar moeder even buiten snuffelen. Sinds de geboorte laat moeder Saar beperkt bezoek toe. Elke dag gaat de deur naar het binnenverblijf even open voor gasten, maar Saar geeft aan wanneer het weer genoeg is.

Ook zijn de dierverzorgers moeder en jong elke dag aan het laten wennen aan de buitenlucht en de voor Sunanda onbekende omgeving. Dit wennen gaat stap voor stap. Vandaag ging de poort naar het grote buitenverblijf ook open. Moeder Saar leek alleen totaal geen interesse te hebben om het buitengebied te betreden en bleef liever op het pad ervoor. Jong Sunanda daarentegen rende maar al te graag die kant op, maar durfde niet te ver van haar moeder.

Na wat geduld zijn moeder en jong toch kort even te zien geweest in het grote buitengebied. Door het koude weer zijn deze bezoekjes maar kort en daarna gingen ze dan ook weer heerlijk naar het binnenverblijf, waar Sunanda al snel even ging rusten.

Iedere dag zullen de verzorgers kijken of moeder en jong zin hebben om even een frisse neus te halen.

Meer Informatie

© Nationale Recreatiegids