Dolfinarium biedt hulp aan Zeehondencreche Pieterburen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

HARDERWIJK - Het Dolfinarium in Harderwijk heeft haar kennis en kunde toegezegd aan zeehondencrèche Pieterburen om te helpen met de vele opgevangen zeehonden van de laatste weken, zo meldt het Dolfinarium.

Binnen enkele dagen zal er een zeehondenverzorger van het Dolfinarium voor minimaal één week naar Groningen afreizen. Naast kennis schenkt het Dolfinarium ook een pallet vis om de vele zeehondjes te voorzien van voedsel.

Door de harde storm van de laatste week is het opvangcentrum van Lenie 't Hart overspoeld met gestrande zeehonden.Via media en contacten in de dierentuinwereld werd de hulp ingeroepen van deskundigen.

Het Dolfinarium in Harderwijk is een van de dierentuinen in Nederland waar zeehonden leven. Direct nadat de oproep voor hulp binnenkwam is er intern gekeken naar de mogelijkheden.

"Het Dolfinarium deelt graag haar ervaring als daar om gevraagd wordt," legt Hoofd Levende Have, Jan Mosterd uit. De Harderwijkse verzorgers blijft sowieso één week. Daarna wordt gekeken of de hulp nog langer gewenst is.

© Nationale Recreatiegids