Ter Apel vierde dit weekend carnaval in de zomer

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De coronapandemie legde de afgelopen jaren veel evenementen stil. Ook het traditiegetrouwe carnaval werd één van de slachtoffers. Daarom besloten de inwoners van Ter Apel om het een paar maanden door te schuiven; naar 2 juli. Misschien een stuk warmer dan normaal maar minstens zo leuk. Dit meldt RTV Noord. 

Zomereditie

Al sinds de late negentiende eeuw bestaat er een bruisende katholieke gemeente in het zuidoostelijke deel van de provincie Groningen. Daar hoort van oudsher een jaarlijkse carnavalsviering bij met gezellige feesten en een optocht van praalwagens. Dankzij corona werd begin dit jaar besloten om carnaval niet in februari te vieren. Daarom kwam de organisatie met deze eenmalige zomereditie.

Feest als vanouds 

De zomer doet echter niet af aan het gebruikelijke programma. Net als andere jaren waren er weer praalwagens, confetti en stamppot Mous met gehaktballen. Weliswaar in iets mindere mate dan voorheen maar niet met minder enthousiasme. Ook tijdens de zomereditie kwamen verkleedde feestvierders uit alle windstreken naar Ter Apel om zich aan te sluiten bij de optocht. In de avond werd de polonaise doorgezet in drie verschillende feesttenten.

Door: Nationale Recreatiegids