Vliegende oehoe winnende foto fotowedstrijd

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

LEEUWARDEN - Dat je in Aqua Zoo Friesland wel heel dicht bij de dieren mag komen, was te zien aan de vele inzendingen die het park ontving voor de fotowedstrijd. Diverse aandoenlijke foto's van bijzondere ontmoetingen tussen bezoekers met ringstaartmaki's, pinguïns en stokstaartjes werden ingezonden. Ook tijdens de Vogeldemonstratie worden altijd vele foto's geschoten en tussen deze foto's bleek de winnende te zitten.

De veertienjarige Judith Boekee heeft, met het inzenden van de foto van een Afrikaanse oehoe in volle vlucht, het jaarabonnement 2012 van Aqua Zoo Friesland gewonnen. Op de winnende foto is de Afrikaanse oehoe Henk te zien, een seconde voordat hij met uitgestoken klauwen op de gehandschoende hand van één van de dierverzorgers landt.

De geconcentreerde blik van de vogel is mooi op de gevoelige plaat vastgelegd en de volledig uitgespreide vleugels steken prachtig af tegen de blauw met witte lucht. In 2011 hadden bezoekers van Aqua Zoo Friesland de mogelijkheid om hun vertederende, grappige of meest unieke foto van hun bezoek aan het park op te sturen. Hiermee maakten zij kans op een jaarabonnement van het dierenpark. Een selectie van de inzendingen is op de website van Aqua Zoo Friesland geplaatst.

Met het jaarabonnement dat Judith heeft gewonnen, mag zij een jaar lang gratis Aqua Zoo Friesland bezoeken. De natuurlijke inrichting van het park en het vrijwel afwezig zijn van barrières tussen mens en dier, bieden bezoekers van het dierenpark uitstekende mogelijkheden om de dieren van dichtbij te fotograferen.

© Nationale Recreatiegids

foto: Judith Boekee