Nieuwe groep ringstaartmakis voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

RHENEN - Op vrijdag 23 maart om 11.00 uur zal een nieuwe groep ringstaartmaki's voor het eerst hun nieuwe buitenverblijf verkennen in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De groep ringstaartmaki's is in het kader van het fokprogramma vanuit Dierenpark Emmen naar Rhenen gekomen.

Tijdens de quarantaine is er een mestonderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat de maki's een (worm-)infectie bij zich droegen. Inmiddels zijn de ringstaartmaki's behandeld door de dierenarts van Ouwehands Dierenpark en helemaal klaar om eindelijk voor het eerst naar buiten te gaan. 

Drie generaties

De groep bestaat uit 11 ringstaartmaki's, waarvan 9 volwassen vrouwtjes en 2 jongen (man en vrouw) van een paar weken oud. Binnen de groep zijn er drie generaties: grootmoeder, dochters en kleindochters. De vrouwtjeszullen vergezeld worden door een van de mannetjes uit Ouwehands Dierenpark.

De vrouwtjes zullen vergezeld worden door een van de mannetjes uit Ouwehands Dierenpark, zijn naam is Clint. Hij zal de komende periode voorzichtig mogen wennen aan de nieuwe dames want bij ringstaartmaki's zijn de dames de baas.

Zonaanbidders
Een ringstaartmaki is een echte zonaanbidder. Vol overgave kan hij wijdbeens en met gespreide armen van de zonnestralen genieten. Het is een groepsdier. Als een moeder jongen krijgt, draagt ze deze op de buik mee. Al snel gaan de jongen op op de rug zitten, en na een paar weken lopen ze ook met tantes en zussen mee. Na ongeveer twee jaar zijn ze volwassen. De vrouwtjes blijven hun hele leven bij elkaar, wat twintig jaar kan duren.

© Nationale Recreatiegids