Kunstfestival Woest&Bijster sluit af met theaterweek op bijzondere locaties

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Woest&Bijster is een tweejaarlijks kunstfestival in de eeuwenoude en woeste landschappen van de Zuid-west Veluwe. Op dit moment vindt de derde editie van Woest&Bijster plaats. Bezoekers kunnen fietsend op ontdekkingstocht langs 7 theatervoorstellingen en 19 kunstwerken op locatie. De voorstellingen en de kunstwerken zijn per fiets te bekijken in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. Het kunstfestival is nog te bezoeken tot en met 30 oktober 2022. Dit meldt Woest&Bijster. 

Voor deze derde editie is een mix van 19 vooraanstaande of jonge kunstenaars naar de Veluwe gehaald. De kunstenaars hebben de gebieden verkend en een werk gemaakt dat geïnspireerd is op de locatie. Dankzij de kunstwerken kijken bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen. In het Edese bos staat ‘Dansend licht’ van Joelle Snijders en tussen de bomen op de Ginkelse Heide waaien de mystieke Witte Wieven van Nadja Willems. Ook is het genieten van het schitterende uitzicht op de Planken Wambuis in Room with a view van Anne Huijnen en Anna de Jong (Polly’s Picture Show).

Theaterweek

In de herfstvakantie (22 t/m 30 oktober) vindt de bruisende Theaterweek van Woest&Bijster. Hiervoor lieten zeven professionele theatergroepen zich inspireren door het landschap van de Zuid-west Veluwe. De voorstellingen zijn actuele en multidisciplinaire voorstellingen op bijzondere buitenlocaties. Op het programma staat de dans-mime-theatervoorstelling Zorgenkind van TiNaNiNaNi op het Mosselse Zand. Ook is er een bijzondere machine met muziek (Mostijd) van Hart van Veen die de wereld van het mos belicht. Aan de rand van het bos nemen de makers van Dichterbij zee bezoekers mee in een muzikale, poëtische tijdreis.

Ontmoet de kunstenaars

Bennekom is tijdens de Theaterweek de plek om kunstenaars te ontmoeten, in de festivaltent te genieten van een Woest&Bijster-diner of een drankje, de previews van de theatervoorstellingen, livemuziek of om na te praten over het festival.

Door: Nationale Recreatiegids
Afbeelding: Woest&Bijster