Groen licht voor uitzetten zeeschildpad Flip in VS

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

TEXAS (Novum) - De zeldzame schildpad die in december aanspoelde op het strand van Monster mag worden uitgezet voor de kust van Texas. Sea Life Scheveningen, dat de schildpad opvangt, heeft maandag te horen gekregen dat de Amerikaanse autoriteiten een aangevraagde importvergunning hebben verleend. Dat meldt een woordvoerder van Sea Life Scheveningen maandag.

De schildpad, die de naam Flip heeft gekregen, was in zeer slechte conditie toen zij in Monster aanspoelde. Het dier was destijds ongeveer twee jaar oud en had onder meer wonden aan haar schild. Ze is inmiddels volledig hersteld, vertelt de zegsman. "Ze is twee keer zo zwaar dan toen ze hier binnenkwam." Flip is een Kemps-schildpad. Deze soort komt normaal alleen voor in de Golf van Mexico.

Nu de importvergunning voor de Verenigde Staten rond is, moet nog wel een exportvergunning worden aangevraagd bij de Nederlandse autoriteiten, zegt de woordvoerder. De verwachting is dat die binnen een maand rond is en dat Flip dan kan worden overgevlogen naar Houston in Texas.