Diversiteitsinitiatief KLEUR bekroond met IFA Trofee 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het manifest KLEUR van Manoushka Zeegelaar Breeveld en Iraida Markus-Meerzorg wordt dit jaar bekroond met de IFA Trofee, de prijs van het Internationaal Filmfestival Assen. Dat heeft het evenement woensdag gemeld. Het tweetal wint de prijs volgens het IFA voor hun inspirerende initiatief om meer inclusiviteit in de Nederlandse televisie- en filmindustrie aan te jagen.

KLEUR werd in juli 2020 geschreven door een aantal gezaghebbende namen in de Nederlandse filmwereld. Het initiatief kwam van Markus en Zeegelaar Breeveld. Veel grote acteurs, zoals Michiel Huisman, Nasrdin Dchar, Jennifer Hoffman en Werner Kolf, leverden bijdragen aan het manifest dat pleit voor meer diversiteit en kleur in de Nederlandse film- en televisiewereld. Na de publicatie kondigde het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een groot onderzoek aan naar diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse film- en televisiewereld.

Openingsavond Internationaal Filmfestival Assen

De IFA Trofee wordt op de openingsavond van Internationaal Filmfestival Assen op 10 maart uitgereikt. Met de prijs wil het festival jaarlijks een initiatief of persoon eren dat heeft bijgedragen aan de positieversterking van vrouwelijke makers in de filmwereld of heeft geholpen stereotiepe sekse- en genderpatronen te doorbreken.

De kaartverkoop voor IFA begint 24 februari.

Door: ANP