Rijdt Marc Márquez TT van Assen? Dat is nog even afwachten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het is even afwachten of de Spaanse motorracer Marc Márquez komend weekeinde de TT van Assen zal rijden. De zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP besloot zondag niet te starten in de Grote Prijs van Duitsland nadat hij in het weekeinde al vijf crashes had gemaakt. Bij de laatste valpartij in de warming-up, waarbij hij met 160 kilometer per uur van zijn motor werd geworpen, brak hij een vinger.

De circuitartsen verklaarden hem na onderzoek wel fit voor de race op de Sachsenring, maar tot ieders verrassing besloot Márquez zelf dat hij niet op zijn Honda-motor stapte voor de zevende grand prix van het seizoen. Dat was een half uur voor de start. Hij gaf aan dat hij zich mede door de vele valpartijen niet klaar voelde voor de race. Márquez won in zijn carrière al acht keer de GP van Duitsland in de MotoGP.

Slepende armblessure

Márquez veroverde in 2019 op oppermachtige wijze zijn zesde wereldtitel in de koningsklasse. Daarna is hij gaan kwakkelen door een slepende armblessure en miste hij veel races. Dit jaar brak hij zijn rechterduim door een crash in de openingsrace in Portugal en moest hij weer een tijdje aan de kant blijven. De Spanjaard won in 2018 voor het laatst de TT.

Door: ANP