Stadsschouwburg eert Frank Sanders met beeld

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

HAARLEM (ANP) - De man van Jos Brink, Frank Sanders, wordt vanaf maandag geëerd met een borstbeeld in de Stadsschouwburg Haarlem. In de Jos Brink Foyer onthult actrice en zangeres Lucie de Lange maandag rond 15.00 uur het kunstwerk van de hand van Dennis Coenraad. Musicalproducent Albert Verlinde schonk het beeld aan het theater.

De stadsschouwburg had volgens de organisatie zelf een bijzondere band met Jos Brink en Frank Sanders. Vanaf eind jaren '70 brachten de twee veel van hun theaterproducties voor het eerst op de bühne in Haarlem, aldus het theater.

Frank Sanders, pseudoniem van Franklin Fonseca Balinge, begon zijn theatercarrière eind jaren '60. Hij richtte onder meer cabaretgroep Tekstpierement op. In 1972 trad Jos Brink toe tot het gezelschap.

De mannen brachten na verloop van tijd ook veel musicals in de Nederlandse theaters.In de stadsschouwburg wordt maandag ook een nieuwe bewerking van het toneelstuk Bessen (1982) van de inmiddels overleden Jos Brink gepresenteerd. Dat gaat op 23 januari in première in de Stadsschouwburg Haarlem.