Miljoenentekort bij Groninger Museum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

GRONINGEN (ANP) - De provincie en de gemeente Groningen en het Groninger Museum geven woensdag openheid van zaken over de financiƫle situatie van het museum en over de de toekomst van directeur Kees van Twist. Het museum verkeert in zwaar weer door een veel te duur uitgevallen verbouwing in 2010. Provincie en gemeente rekenen dat Van Twist zwaar aan.

De afgelopen tijd heeft George Verberg, oud-topman van de Gasunie en sinds kort zakelijk directeur van het museum, de financiƫle situatie in kaart gebracht. De problemen zijn veel groter dan werd gedacht. ,,Het museum is failliet als enkele crediteuren geen geduld hebben'', zei Verberg kort geleden.

Zeven van de 47 medewerkers zijn inmiddels ontslagen. Maandag kondigde Van Twist zelf aan dat hij zal opstappen. Van Twist werd eerder al ontheven van zijn directeursfunctie en mocht alleen nog de artistieke leiding nemen.

Volgens hem zijn de problemen ontstaan door een samenloop van omstandigheden.Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen zinspeelde vorige week ook op het vertrek van Van Twist.