Meer mensen bezochten dit jaar museum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - Het museumbezoek in Nederland is dit jaar gestegen ten opzichte van 2010. De ruim vierhonderd musea waar de Museumkaart geldig is ontvingen ruim achttien miljoen bezoekers. Een jaar eerder waren dit er nog 16,9 miljoen. Dat meldt de Nederlandse Museumvereniging.

De stijging is volgens directeur van de Nederlandse Museumvereniging Siebe Weide vooral te danken aan de heropening van diverse musea. Zo waren onder meer het Scheepvaartmuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam delen van het jaar open, nadat ze jarenlang gesloten waren.

De meeste bezoekers trok het Van Gogh Museum. Ruim 1,5 miljoen mensen bezochten het museum in Amsterdam, 145 duizend meer dan in voorgaande jaren.

Dit jaar werd het recordaantal van achthonderdduizend Museumkaarten uitgegeven. Het huidige aantal kaarthouders is volgens de Museumvereniging goed voor ongeveer vier miljoen museumbezoeken.

In 2009 bedroeg het aantal museumbezoeken aan de ruim achthonderd musea in Nederland 22 miljoen, blijkt uit de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.