Op reis langs Paulus de boskabouter en meer

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

GRONINGEN - Tijdens de kerstvakantie organiseert Het Nederlands Stripmuseum Groningen rondleidingen langs Paulus de boskabouter en andere werken van Jean Dulieu. Daarnaast worden er dagelijks striptekenworkshops in kabouterthema georganiseerd. Dit in het kader van de tentoonstelling ‘De Kunst van Jean Dulieu', die sinds november in het museum te zien is.

De rondleidingen door het museum, die op woensdag 28 december en woensdag 4 januari om 11.00 en 14.00 uur plaatsvinden, worden verzorgd door Maarten Meulder van het Paulus Archief. Daarnaast vindt er tijdens de kerstvakantie dagelijks om 13.30 uur een striptekenworkshop plaats met als thema kabouters.

Het museum opende dit najaar een grote expositie met werken van Jean Dulieu. Als auteur van Paulus de boskabouter maakte de kunstenaar duizenden pentekeningen en aquarellen van een bijzonder gehalte. Daarnaast creëerde hij een bijna even grote hoeveelheid vrij werk - reistekeningen, natuur, portretten en fantasieën - waarvan nauwelijks iets gepubliceerd is.

De tentoonstellingscatalogus ‘De kunst van Jean Dulieu' toont veel van dit werk nu voor de allereerste keer. De bijzondere tentoonstelling omvat honderden werken en is tot en met 9 april 2012 te bezichtigen.

© Nationale Recreatiegids