Stichting CreaPower ziet levenslicht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

ALMERE - Donderdag 5 januari 2012 wordt in Almere de Stichting CreaPower officieel opgericht. Notaris Auke van der Meer zal de akte kosteloos passeren. De Stichting heeft als doel het bevorderen van het zich belangeloos inzetten van creativiteit ten behoeve van een ander binnen de Nederlandse samenleving en bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid.

De stichting is een voortvloeisel uit het particulier initiatief, de 1111marathon. Deze naaimarathon kreeg dusdanig veel bijval van vrijwilligers en sponsors dat er gezocht werd naar een structurele inzet. De stichting zal als eerste goede doelen actie de naaimarathon (1111marathon) organiseren.

Met 111 deelnemers, 12 uur lang met de naaimachine werken aan 111 creaties voor kinderen uit het project 1111kinderkamers en voor het Voedsel Loket Almere. Kinderen die om welke reden dan ook geen eigen plekje hebben in huis. Om hun slaapkamer op te fleuren wordt op 17 maart 2012 door de deelnemers aan de marathon gewerkt aan fleurige memoborden, zachte knuffelkussen en dekentjes, stoere opbergzakken en warme badjasjes.

De stichting zal jaarlijks een grote goede doelen actie organiseren voor een goed doel in Nederland. Daarnaast zal de stichting door het hele jaar via de website en sociale media creatievellingen oproepen om hun creativiteit in te zetten voor een goed doel. Of dit doel het zieke buurmeisje is of het helpen van een creatieve workshop in een bejaardentehuis. Alles is mogelijk.

© Nationale Recreatiegids