Groningen toneel van Eurosonic Noorderslag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

GRONINGEN (ANP) - Muziekliefhebbers, muzikanten en professionals uit de branche kunnen zich vanaf woensdag weer 4 dagen lang onderdompelen in de wereld van Eurosonic Noorderslag in Groningen. Het evenement vindt voor de 26e keer plaats en biedt een podium aan nieuw talent.

De kaartjes van het festival gaan al jaren als zoete broodjes over de toonbank. Ook dit jaar waren alle 17.000 kaartjes binnen 10 minuten verkocht. Het programma is overdag voor de muziekprofessionals, ´s avonds zijn er concerten.

Wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen, kan wel terecht op het gratis onderdeel Eurosonic Air, op donderdag en vrijdag op de Grote Markt. Het festival bestaat uit twee delen. Eurosonic (woensdag tot en met vrijdag) is er voor veelbelovende Europese acts en speelt zich af in verschillende zalen in de binnenstad.

Zaterdag staat tijdens Noorderslag in de Oosterpoort Nederlandse muziek centraal. Op het programma staan optredens van onder anderen Blaudzun, Baskerville, De Staat, Gem, Krystl, Selah Sue, en Moss op het programma.